Bewerking van de foto's

Bijna alles foto's of eigenlijk alle foto's die je in bladen of op grote instagram accounts tegen komt worden met zorg  (meestal dan, op wat fotoshop fails na) bewerkt. Je kunt een foto bewerken in alle maten en kleuren, zo subtiel of zo extreem als je zelf maar wilt. Ik zal jullie geen 'over the top make-over geven, maar het bewerken van een foto is veel meer dan dat. De bewerking is een belangrijk en ook een tijdrovend onderdeel van het fotograferen. Een aantal zaken waar ik bij de bewerking rekening mee houd en bijna altijd toepas zijn: 

 

* Kleurbalans (die sfeer die je wilt neerzetten met een foto kan per foto verschillen, hier wordt dus ook per foto naar gekeken naar de beste bewerking voor het beste resultaat)

 

* Kadreren van de foto (inzoomen/roteren)

 

*Verzachten van oneffenheden (denk aan: donkere kringen, plekjes, puistjes, vlekjes, krasjes)

 

*Ik weet niet zo goed hoe ik het anders moet zeggen, maar alle kleine dingetjes. Er zijn een hoop kleine dingetjes die bij elkaar toch veel werk zijn. Bijv. ogen oplichten, achtergrond egaliseren, toffe effecten toevoegen, experimenteren met de stijl, luchten aanpassen etc. 

 

*Wensen op maat. Dat wil zeggen als je iets specifieks in gedachten hebt: laat het weten!! Ik zal dan kijken wat er mogelijk is. In overleg kan ik altijd wat extremer bewerken denk aan: haar voller maker, tanden witter, lichaam slanker of juist voller etc.